Toetsrevolutie: Naar een feedbackcultuur in het voortgezet onderwijs - PDF free download eBook

  • Verified: Mon, Oct 14, 2019
  • Published: 17.01.2019
  • Views: 21

Introduction

Steeds meer scholen zetten toetsen niet meer alleen in om het leren van leerlingen te beoordelen, maar vooral om het leren van deze leerlingen een impuls te geven: zij zetten toetsen formatief in....

read more

Details of Toetsrevolutie: Naar een feedbackcultuur in het voortgezet onderwijs

Original Title
Toetsrevolutie: Naar een feedbackcultuur in het voortgezet onderwijs
Edition Format
Paperback
Number of Pages
173 pages
Book Language
Dutch
Ebook Format
PDF, EPUB

Some brief overview of this book

Steeds meer scholen zetten toetsen niet meer alleen in om het leren van leerlingen te beoordelen, maar vooral om het leren van deze leerlingen een impuls te geven: zij zetten toetsen formatief in. Formatief toetsen kan de aansluiting tussen leren, instructie en beoordelen versterken, maar biedt leerlingen ook de kans meer eigenaarschap te voelen over hun leren en over de w Steeds meer scholen zetten toetsen niet meer alleen in om het leren van leerlingen te beoordelen, maar vooral om het leren van deze leerlingen een impuls te geven: zij zetten toetsen formatief in. Formatief toetsen kan de aansluiting tussen leren, instructie en beoordelen versterken, maar biedt leerlingen ook de kans meer eigenaarschap te voelen over hun leren en over de wijze waarom zij worden beoordeeld.

In dit boek komen leraren aan het woord die vanuit visie en enthousiasme op individuele basis zijn gestart met vormen van formatief toetsen. Deze leraren zijn werkzaam in diverse onderwijssectoren en verzorgen onderwijs in vakken als lichamelijke opvoeding, filosofie, een taal, biologie of natuurkunde. In hun portretten spreken zij openhartig over de successen en mislukkingen tijdens het implementeren van formatief toetsen.

Ook staat er in dit boek een aantal verdiepende artikelen over de praktijk van formatief toetsen. Deze gaan in op onderwerpen als feedback, leerlingmotivatie en zelfsturing. Het slothoofdstuk richt zich op de schoolbrede implementatie van formatief toetsen met als vraag: hoe te komen van een toetscultuur naar een feedbackcultuur?

Dominique Sluijsmans en René Kneybar reiken leraren en schoolleiders handvatten en overwegingen waarmee zij in de eigen school deze toetsrevolutie kuinnen bewerkstelligen.

Sites and services that store files may require registration and other conditions for access to downloading and reading electronic books.

All downloaded files are checked. Virus and adware free. Previously, our system checked the all ebook's files for viruses. The results of our verification:

 Google Safe Browsing APINorton Internet SecurityAVG Internet Security
toetsrevolutie_naar_feedbackcultuur_voortgezet.pdf
toetsrevolutie_naar_feedbackcultuur_voortgezet.epub
toetsrevolutie_naar_feedbackcultuur_voortgezet_all.zip